Wie is Marika ?

Wie ben ik?

Als kind was ik al gefascineerd door beweging in al zijn vormen.  Ik hield van turnen, ballet, jazzballet, dansen, volleybal, kunstschaatsen, lopen, enz…  Ook schilderen en tekenen was een bezigheid waar ik veel tijd aan besteedde.  Mijn interessegebied was breed en dat bemoeilijkte ook mijn beroepskeuze.  Kinesitherapie was voor mij geknipt, aangezien het menselijk lichaam en het sociale aspect, namelijk de omgang met mensen, centraal staan.  Het doorgronden van het menselijk lichaam, een mysterie, hoe mooi dit in elkaar zit, blijft me tot de dag van heden verbazen.  Momenteel heb ik reeds 32 jaar ervaring als kinesiste en elke dag blijf ik mij inzetten om mensen beter te krijgen en ze een fijn gevoel te geven.  Op 30-jarige leeftijd ben ik met de 5-jarige opleiding begonnen tot yogadocente : een waardevolle opleiding waarin ik heb leren voelen wat kriya’s, pranayama en asana’s met je lichaam doen.  Een nieuwe wereld van verdieping ging voor me open.  Hierdoor werd ik me nog meer bewust van een goede houding, ademhaling en lichaamswerk.

Heel belangrijk is dat ik mij bewust werd van de spanningen in je lichaam.  Het is een never ending story en elke dag voel je de aspecten van yoga doorsijpelen in je leven.

Mijn thesis ging over zwangerschapsyoga.  De zwangere vrouwen mochten de weldaden van yoga ondervinden en meermaals hoorde ik de reactie : ‘mijn kindje is zo rustig’ of ‘dit is mijn rustige yogababy’.  Het is een hulpmiddel om evenwicht in je leven te creëren.  Ik hoor de reacties van de mensen die naar mijn yogalessen komen : beter slapen, minder klachten van nek en rug, rustiger, minder pijn, minder stijf,enz…

Voor mij blijft yogapraktijk thuiskomen in je lichaam, waardoor je mentaal sterker wordt.  Ik krijg dikwijls de opmerking van mensen die niet met yoga zijn vertrouwd : ‘Voor yoga moet je toch lenig zijn?’.  Niets is minder waar : yoga is voor iedereen en kan beoefend worden tot op hoge leeftijd.  Yoga is geen gymnastiek en vereist een milde houding naar je eigen lichaam, waarbij je met aandacht en ademhaling leert werken. Ik wil graag iets voor jou betekenen om je te begeleiden naar de zoektocht in je eigen lichaam : je bewust worden van je lichaam in al zijn aspecten.

Alleen yoga leraars met een door de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen van België (YFNB) bieden enige garantie op kwaliteit van de lessen

Iedereen mag zich yogaleraar noemen. Wees dus voorzichtig als je je gezondheid toevertrouwt aan een yogaleraar waarvan je niets afweet.  Vraag dus naar zijn diploma en of het erkend is door de YFNB !  Ik volgde mijn yogaopleiding tot docente aan het vormingsinstituut voor yogadocenten te Zolder onder leiding van mevr. Paula De Nève begeleid door Hade, Rein en Roeland De Nève

website: yogafederatie van de nederlandstaligen in België vzw, stichtend lid van de Europese Yoga Unie

Curriculum Vitae :

 • Master in de motorische revalidatie en kinesitherapie
 • Master in de boekhouding
 • Academie voor schone kunsten : schilderkunst
 • Door de yogafederatie erkende yogadocente
 • Manuele therapie
 • Manuele lymfedrainage prof. Leduc
 • Houdingscorrectie
 • Revalidatie
 • Aromatherapie
 • Pre-en postnatale begeleding
 • Relaxatie
 • Medische massage
 • Auriculotherapie systeem dr. Nogier
 • Fasciatherapie
 • Dry needling

 

Wat als de zon Schijnt
Je lach Verschijnt
Je hart
Deint
Je ogen
Zacht
Je lichaam Verwarmt
Zo rust je Wezen
Jezelf bewezen

 

Facebook